Behang verwijderen tips

Een fris en net behangen muur kan de desbetreffende kamer een geheel nieuw aangezicht geven. Behangen geeft u, vooral tegenwoordig, alle kans om de te behangen kamer uw eigen stijl en vorm te geven. Maar voordat u gaat behangen moet u, of is het in ieder geval zeer handig, het oude behang verwijderen. Wat is dan de beste manier om dit te bereiken? Wat zijn goede tips voor het verwijderen van behang?

Wij geven u enkele handige tips voor het verwijderen van behang.

De beste tips bij het verwijderen van behang

De beste tips bij het verwijderen van behang beginnen met het gebruik van een plamuurmes en water. De eerste tip bij het verwijderen van behang is het gebruik van een stoommachine. De stoom maakt het papier week en doet de werking van de behanglijm teniet. Op deze wijze kunt u eenvoudig met het plamuurmes het behang verwijderen. Verdere tips in het verwijderen van dit behang is dat als u geen stoommachine hebt, dat u rustig een bloemenspuit kunt gebruiken. Lauw water is op zich voldoende, maar u kunt de werking verbeteren door er een beetje detergent of afweekmiddel aan toe te voegen.

Let erop dat u niet teveel kracht zet met uw plamuurmes en de muur alleen met de vlakke kant benadert om beschadigingen te voorkomen.

Nog enkele tips bij het verwijderen van behang: prik enkele gaatjes in het behang voordat u dit nat maakt. Laat het dan een tijdje intrekken en u zult ondervinden dat het behangzeer eenvoudig te verwijderen is. Verwijder de stopcontacten en dergelijke van de muur en schakel de elektriciteit uit, u werkt tenslotte met water.

Nog meer tips bij het verwijderen van behang

Nog enkele tips bij het verwijderen van behang zijn bijvoorbeeld om te werken in een zo leeg mogelijke kamer. Let erop dat halverwege de werkzaamheden de vloer bezaaid zal zijn met het oude behang. Dat u uw gereedschap zorgvuldig moet bewaren is dan zeer aan te raden. De laatste van onze tips bij het verwijderen van behang zijn dat u gebruik maakt van een scherp plamuurmes, u met regelmaat de boel opruimt zodat u in een veilige omgeving blijft werken en, bovenal, dat u veilig te werk gaat.

Ontdek de dienstverlening van Enkt-Schilderwerken

Ondanks de beste tips in het verwijderen van behang blijft het een hele klus, laat staan het behangen zelf. De te behalen kwaliteiten die u wilt bereiken met het behangen zijn onderhevig aan het eindresultaat. Het is daarom aan te raden om dit te laten doen door een professioneel bedrijf. Bij Enkt-Schilderwerken hebt u een bedrijf gevonden dat op professionele wijze het behangen voor u kan verrichten. Niet alleen wordt het behangen op een uiterst vakkundige wijze gedaan door een vakman, het gebeurt voor een gunstige 

× Hoe kunnen we u helpen?