Houtrot herkennen

Het aanpakken van houtrot is het beste snel gedaan. Des te langer er wordt gewacht, des te meer hout wordt aangetast en des te dieper deze aantasting gaat. Een stukje kozijn vervangen is beduidend voordeliger dan compleet nieuwe kozijnen laten installeren. Daarnaast tast het ook de uitstraling van het pand aan. Verf schilfert en bladdert al snel weer af door het van vocht vergeven hout.

De oorzaak van houtrot komt van verschillende bronnen. Zij het leeftijd, schimmel of houtworm, het resultaat is hetzelfde. Het hout wordt vochtig en begint te rotten.

Hoe u houtrot kunt herkennen

De meest herkenbare vorm van houtrot is de houtworm. Deze kleine wormpjes zijn ongeveer een halve centimeter tot een centimeter lang en licht wit of geel gekleurd. Als de worm zelf nergens te bekennen is dat is het spoor van kleine rondje gaatjes in het hout het meest zichtbare teken van hun aanwezigheid. In dit geval kan u kiezen om zelf bestrijdingsmiddelen te spuiten of een bestrijdingsdienst in te schakelen alvorens de schade te laten repareren.

Schimmel is doorgaans moeilijker te vinden, maar voor zowel schimmel as houtrot door waterschade geldt doorgaans dat de verflaag op het hout los begint te laten. Als de verf makkelijk schilfert en het hout zacht of sponzig aanvoelt is het de hoogste tijd om een schildersbedrijf er bij te roepen.

Houtrot gevonden, en nu?

Het probleem is vastgesteld en de oplossing is relatief eenvoudig. Het aangetaste hout moet worden verwijderd om verdere verspreiding te voorkomen. Enkt Schilderwerken is ervaren in deze taak. Wij vervangen al het aangetaste hout en werken het geheel mooi af met een duurzame verflaag. Zo ziet uw woning of bedrijfspand er weer als nieuw uit. En omdat we alleen het aangetaste hout verwijderen bent u voordeliger uit dan met het compleet vervangen een kozijn of deurpost.

Uiteraard hoeft u niet te wachten tot de kozijnen rotten om onze diensten in te schakelen. Voorkom houtrot door het schilderwerk van uw pand elke paar jaar te vernieuwen.

Ontdek nu wat Enkt Schilderwerken u kan bieden op het gebied van houtrotreparatie en maak snel gebruik van onze complete service. Een afspraak is zo gemaakt en met een vrijblijvende offerte weet u altijd waar u aan toe bent. Laat houtrot niet langer wachten en onderneem direct actie.

× Hoe kunnen we u helpen?